КОЛУМНИ

За неуспешните жени

Март е вистинска оддишка, март е вистинско алиби. Можете цела година да заборавите дека жените постојат, имаат глас, имаат идеи, проблеми и прашања, ама...

Александра Иоанниду: Македонскиот не е „словенски дијалект“, туку јазик!

Во таканареченото „македонско“ прашање, кое неодамна беше преименувано во „скопјанско прашање“ зборовите се бомби. Тие може да фрлаат во ветар животи и кариери. Веќе...

(До) Каде се дигиталните редакции во Македонија, а како работат новинарите...

Предлог Акцискиот план на Владата за борба против лажни вести и дезинформации, што наиде на сомнеж кај многумина од медиумската сфера и граѓанскиот сектор...

Новинарство со виртуелна реалност во фокусот на вториот ден на Истражувачкиот...

Отворен третиот Истражувачки филмски фестивал - Скопје Технологијата може да се искористи за правење добро. Новинарството исто така може да помогне добри нешта да...

Повик за волонтери на третиот Истражувачки филмски фестивал Скопје

Платформата за истражувачко новинарство и анализи – ПИНА објавува повик за волонтери за третото издание на Истражувачкиот филмски фестивал – Скопје кој ќе се...

Отворен повик за „Мрежа на млади новинари“

Организацијата "Democracy Lab" отвори повик за учесници во новата програма - „Мрежа на млади новинари“, која опфаќа серија на професионални обуки за новинарство со...

Повик за учесници во Програма за жени новинарки

Платформата за истражувачко новинарство и анализи – ПИНА објавува повик за учесници во Програмата за жени новинарки која е дел од нашиот проект -...

Повик за учесници во Програма за мобилно новинарство

Платформата за истражувачко новинарство и анализи – ПИНА објавува повик за учесници во Програма за мобилно новинарство која е дел од нашиот проект -...
- Advertisement -

НАЈНОВО

Премиера на драмата „Официјални тајни“ со Кира Најтли утре во МКЦ како дел од...

Драмата „Официјални тајни“ (Оfficial Secrets), заснована на вистинската приказна за британската укажувачка Кетрин Ган утре во 21 часот премиерно ќе биде прикажана во „Кино...

(До) Каде се дигиталните редакции во Македонија, а како работат новинарите во светот, дискусии...

Предлог Акцискиот план на Владата за борба против лажни вести и дезинформации, што наиде на сомнеж кај многумина од медиумската сфера и граѓанскиот сектор...

Новинарство со виртуелна реалност во фокусот на вториот ден на Истражувачкиот филмски фестивал

Отворен третиот Истражувачки филмски фестивал - Скопје Технологијата може да се искористи за правење добро. Новинарството исто така може да помогне добри нешта да...

ПОПУЛАРНО