Почетна клучни зборови корупција

клучен збор: корупција

Студентите ретко пријавуваат корупција на факултетите

Студентите не пријавуваат случаи на коруптивно и неетичко однесување од страна на наставно-научниот кадар или административните служби, велат студентите со кои ПИНА направи мини...

Муминовиќ: Потребни се системски реформи за намалување на корупцијата во судството

Политичките и бизнис влијанија можат значително да влијаат врз спроведувањето на препораките за намалување на корупцијата. Ваквите влијанија можат да имаат негативен ефект на...

Тасева: Најголем проблем со корупцијата е недостатокот на независност во истрагите...

Во последниот извештај на Европската Комисија за Македонија стои дека земјата нема напредок во судството и борбата со корупцијата. Пина.мк разговараше со почесната претседателка...

Митрова: Секој четврти млад човек е во ризик од сиромаштиja

Корупцијата ги тера младите да си заминуваат од државата и излезот од економската криза го гледаат во иселувањето, на многу општини им се заканува...
- Advertisement -

НАЈНОВО