Почетна клучни зборови студенти

клучен збор: студенти

Бројот на запишани студенти на УКИМ опаѓа во последните години

Статистичките податоци за последните десет години покажуваат намалување на бројот на запишани студенти на УКИМ. Податоците од УКИМ за ПИНА.мк покажуваат дека во учебната...

Потребни промени во состојбата на студентските домови и студентскиот стандард

Студентите се уште немаат пристојни услови за живот во студентските домови, имајќи ја предвид инфраструктурната состојба во која истите се наоѓаат и квалитетот на...

Студентите ретко пријавуваат корупција на факултетите

Студентите не пријавуваат случаи на коруптивно и неетичко однесување од страна на наставно-научниот кадар или административните служби, велат студентите со кои ПИНА направи мини...

Поскапувањето на студиите ќе води кон дополнително намалување на студентскиот стандард

Информациите за наводно зголемување на партиципацијата на УКИМ предизвикаа низа реакции кај младите, откако претходно темата беше ставена на маса за дискусија на ректорската...

Студентите ќе почекаат за реконструкцијата на студентските домови

Министерството за образование и наука склучи договор за обезбедување на средства во износ од 25 милиони евра за реконструкција на сите 9 државни студентски...
- Advertisement -

НАЈНОВО