Почетна клучни зборови млади

клучен збор: млади

Сибиновска: Младите го препознаваат врсничкото насилство, но ретко го пријавуваат

Здружението на граѓани Иницијатива за европска перспектива (ИЕП), организација која долги години работи на полето спречување на насилство помеѓу младите и подобрување на нивната...

Ивановска: Страв, збунетост, лутина се нормални реакции при трагедии, но потребно...

Убиството на 14-годишната Вања Ѓорчевска ја потресе целата јавност, но речиси најпогодени се учениците и младите. Кај нив се појавија емоции на страв, вознемиреност,...

Барлаковски: Меѓу двата пописа, бројот на младите се намалил за шест...

Македонија станува држава од која се’ повеќе емигрираат граѓаните. Оваа констатација е аргументирана со последната анализа „Млади на попис“, која имаше цел да ги...

Приоритет за младите се вработувањата, проблеми – партизираноста и непотизмот

Најголем приоритет за младите е вработувањето, а тие најмногу се разочарани од партизираноста, непотизмот, инфраструктурата во местата каде што живеат, загадената животна средина, недоволно...

Митрова: Секој четврти млад човек е во ризик од сиромаштиja

Корупцијата ги тера младите да си заминуваат од државата и излезот од економската криза го гледаат во иселувањето, на многу општини им се заканува...

Наумовска: Семејството и училиштето се од големо значење за спречување булинг

Насилното однесување помеѓу младите, препознавањето на булингот, превенцијата, справување со последиците се теми за кои разговаравме со Славица Наумовска која 30 години работи како...

Стојановска: Младите се’ почесто помеѓу нив зборуваат за менталното здравје

Менталното здравје е тема за која младите се почесто разговараат помеѓу себе, и се свесни, колку ова прашање е важно е за нив, вели...

Справувањето со булинг бара соодветна поддршка

Насилството помеѓу учениците (булинг) е честа појава помеѓу младите, која ретко е препознаена како проблем од страна на родителите и наставниците, и оттука отсуствува...
- Advertisement -

НАЈНОВО