Регионалните медиуми во Југоистокот со се’ послаба поддршка и бројни предизвици

0
103

Регионалните медиуми во Југоистокот на локално ниво се соочуваат со голем број предизвици, како од финансиски аспект, така и со привлекувањето на млади новинари кои ќе сакаат да работат во нивните редакции. ПИНА за нивните предизвици разговараше со Ленче Литајковска која е Управител на Телевизија Кобра во општина Радовиш, како и со Ване Трајков, уредник во ТВ ВИС во општина Струмица.

Автор: Кристијан Трајчов

  • Видеото е изработено во рамки на Програмата за млади новинари на ПИНА