[Видео] Очи во очи со дискриминацијата

0
120

Трансродовите лица во нашето општество се соочуваат со високо ниво на дискриминација, во различни аспекти од нивното живеење. Во продолжение погледнете го краткиот документарец на темата, изработен од Програмата за млади новинари во ПИНА со фокус на човековите права кој неодамна беше прикажан на Медиумскиот Фестивал Скопје.