Гласни за еднаквост: Родовиот јаз во платите во Македонија

0
181

Родовиот јаз во платите се уште постои во земјата и влијае на остварување на еднаквоста помеѓу жените и мажите во општеството. Во продолжение погледнете го краткиот документарец на темата кој неодамна беше прикажан на Медиумскиот Фестивал Скопје, изработен од Програмата за млади новинари во ПИНА со фокус на човековите права.