Почетна клучни зборови граѓани

клучен збор: граѓани

Борба за непушачки простори во угостителските објекти

Пушењето на цигари во угостителските објекти во земјава е стар проблем, кој во последниот период е повторно актуелен поради олабавувањето на правилата, откако во...

Нејаснотии околу законските измени и поништувањето на старите долгови

Минатата година стапија на сила законските измени во Законот за облигациони односи (ЗОО) и во Законот за извршување (ЗИ), каде се пропиша застарување на...

Со хаосот околу личните документи, на граѓаните им се загрозени основни...

Голготата со личните документи во државата допрва ќе трае. Возачките дозволи ќе важат за внатрешна употреба до крајот на годината, личните карти ќе продолжат...

Дуковска: Народот сѐ погласен дека живее полошо, иако сиромаштијата статистички стагнира

Според официјалната статистика, стапката на сиромаштија во земјава не се разликува многу низ изминатите години, но квалитетот на живот опаѓа за многу семејства, иако...

Редици граѓани на студеното време за вадење лични документи

Редици граѓани пред полициската станица „Пролет” во Скопје каде се наоѓа пунктот за промена на лични документи без закажување. Се чека и по неколку...

Брзите кредити со слаба контрола и бројни дополнителни трошоци

Кога на граѓаните им се потребни средства за некаква приватна потреба, тоа многу лесно и брзо можат да го сторат преку таканаречените брзи кредити...

Со мерките за штедење на струја граѓаните на Општина Карпош плаќаат...

Прва на листата општини која се одлучи да штеди електрична енергија поради воената, но пред се и поради енергетската криза, на сметка на граѓаните...
- Advertisement -

НАЈНОВО