Миша Поповиќ: Корупцијата троши, осиромашува и ги брка луѓето од земјата

0
259

Миша Поповиќ од Институтот за демократија се бори со еден од најгорливите проблеми во државата – корупцијата. Тој често зборува за тоа колку се силни механизмите за борба против корупција кај нас и дали контролата што ја има кон нив е доволна или пак треба да се воспостават некои нови правила.

Авторка: Маја Терзиова

  • Видеото е изработено во рамки на Програмата за млади новинари на ПИНА