Дискусија: Истражувајќи го недоистраженото со Катрин Гишеру

0
43
Вториот фестивалски ден на МФС (линкни сајтот) започна со разговор со Катрин Гишеру, основачка и раководителка на Africa Women Journalism Project.

Рита Бехадини и Гишеру зборуваа за предизвиците со кои се соочуваат жените во новинарството, особено во државите ширум Африка, за придобивките од менторските програми, како и за динамиката во меѓународен тим за време на пандемија, каде иако комуникацијата е префрлена онлајн, учесничките успеваат да соработуваат и меѓусебно да си помагаат.