Дискусија: Предизвиците на новинарките во земјата

0
220

Состојбата на жените во медиумската фела сè уште е на незавидно ниво, тоа го покажува и зголемениот број на вербални и онлајн напади кон новинарките. За само седум месеци годинава беа регистрирани 13 напади, од кои осум се упатени кон новинарки. Ивана Настеска разговараше со новинарките Тамара Чаусидис, Маја Јовановска и Југослава Дуковска за притисоците од бизнис-политичката сфера кон новинарите и обидите одредени теми да не излезат во јавноста. Нова дискусија на Програмата за новинарки на ПИНА за предизвиците на новинарките во земјата.

Реакција на дискусијата од страна на уредници во МЕТА, со демант за една говорничка и одговор на Реакција.