Почетна клучни зборови ЗНМ

клучен збор: ЗНМ

Онлајн медиумите уште чекаат за законските измени

Непостоењето на прецизна дефиниција за онлајн медиумите во Законот за медиуми придонесува во ситуацијата на отворање на голем број портали, без никакви критериуми, без...

ЗНМ бара судовите да не лиценцираат новинари и медиуми

Граѓанскиот и Апелацискиот суд во Скопје продолжуваат да ги одбиваат тужбите за клевета и навреда против онлајн -медиумите со крајно несериозно и тенденциозно објаснување...

ЗНМ и ОЈО се договориле пак да се разгледаат пријавите за...

Претставници на Здружението на новинарите на Македонија вчера имаа средба со Републичкиот јавен обвинител Љубомир Јовески, на која се разговарало за подобрување на меѓусебната...

ЗНМ: Лани биле нападнати 18 новинари, никој не е повикан на...

Минатата година во Македонија вкупно се регистрирани 18 напади на новинари, од кои 13 физички и вербални напади, додека останатите се навреди, попречување во...

Новинарските здруженија се против „владино законодавство“, бараат саморегулација

На македонското новинарство воопшто не му е потребен Закон за медиуми, па постоечкиот треба да се укине, а не да се размислува за нова...

ЗНМ бара Владата да најде пари за долгот на МРТ кон...

Здружението на новинари на Македонија ја повика Владата итно да обезбеди средства за подмирување на долгот што МРТ го има кон Европската радиодифузна унија...
- Advertisement -

НАЈНОВО