Почетна клучни зборови ученици

клучен збор: ученици

Училиштата се празнат, над 600 испишани ученици во период од шест...

Бројките од последниот попис во земјава ги покажаа првите „црвени знаменца“ за состојбата во Македонија на демографски план. Податоците од 2021 г. покажаа дека...

Учебната година не започна за штитениците во воспитно-поправниот дом во Тетово

И по почетокот на второто полугодие од новата учебна година, штитениците од воспитно-поправниот дом во Тетово не ги започнаа своите часови како останатите свои...

За децата со попреченост нема доволно асистенти и соодветни услови за...

Државата, иако носи закони со цел да ги подобри условите за образование на децата со попреченост, старите проблеми се уште опстојуваат - нема доволно...

Ново полугодие, стари проблеми за учениците

На почетокот на второто полугодие, останаа предизвиците од почетокот на учебната година, кога учениците се соочуваа со недостиг на учебници, речиси неупотребна вредност на...

Ивановска: Страв, збунетост, лутина се нормални реакции при трагедии, но потребно...

Убиството на 14-годишната Вања Ѓорчевска ја потресе целата јавност, но речиси најпогодени се учениците и младите. Кај нив се појавија емоции на страв, вознемиреност,...
- Advertisement -

НАЈНОВО