Почетна клучни зборови образование

клучен збор: образование

Меѓународните рангирања мерат развој и квалитет, од УКИМ велат дека се...

Според податоците на Центарот за рангирање на светски универзитети (ЦРСУ), од неодамна УКИМ е рангиран на 1.990 место од 2.000 најдобри универзитети во светот...

Ново полугодие, стари проблеми за учениците

На почетокот на второто полугодие, останаа предизвиците од почетокот на учебната година, кога учениците се соочуваа со недостиг на учебници, речиси неупотребна вредност на...

Ќе помогне ли вештачката интелигенција во промената на наставните програми?

Употребата на вештачката интелигенција во високото образование кај нас сѐ уште не е регулирана со закон. Од Министерството за образование и наука (МОН) не...

Барбареев: За образованието декларативно се говори дека е важно, во реалноста...

Доцнење на учебници, немање доволно средства за нивно печатење, воведување на нов концепт на настава, прилагодување на новите програми од страна на наставниците и...

Митрова: Секој четврти млад човек е во ризик од сиромаштиja

Корупцијата ги тера младите да си заминуваат од државата и излезот од економската криза го гледаат во иселувањето, на многу општини им се заканува...
- Advertisement -

НАЈНОВО