Дуридански: Анализата на ССНМ покажа дека дури 70% од медиумските работници имаат примања под просекот

0
279
Самостојниот Синдикат на новинари и медиумски работници може да делува за подобрување на работничките права на новинарите и медиумските работници само кога добива информација од членовите затоа секогаш апелираме да не информираат за секое прекршување на работнички права во медиумите, вели во интервју за ПИНА.мк, проектниот координатор на ССНМ, Дарко Дуридански. Разговаравме за условите во кои работат новинарите, како и за последната анализа на синдикатот во која беше објавено дека дури 55 проценти од новинарите во Македонија и 70% од медиумските работници земаат плата под просечната.

Авторка: Ивана Јаневска

  • Видеото е изработено во рамки на Програмата за млади новинари на ПИНА