Нури Бајрами: Тешко е да се процени колкава е свеста за заштита од корупција

0
74

Овој состав на Комисијата беше преактивен согласно надлежностите со дебати и вклучување на јавноста, како и целосна транспарентност за седниците. Има раздвиженост, но тешко е да се процени колку свеста е издигната и на кое ниво за да се заштитиме од корупција, бидејќи се појави друг проблем. Продолжуваат прекршувањата, а се зборува за европски стандарди што не оди едно со друго, вели Нури Бајрами, член на Државната Комисија за спречување на корупција од составот во заминување во интервју за ПИНА.

Авторка: Маја Терзиова

  • Видеото е изработено во рамки на Програмата за млади новинари на ПИНА