Илиески: Насилството во училиштата е појава која треба да се превенира

0
72
Треба да се обезбеди посебна поддршка за учениците кои се членови на ученичката заедница да работат со своите врсници на превенција на насилството. Второ, службите во училиштата мора дополнително да добиваат обуки за да развиваат соодветни вештини и знаења за да може да се справуваат со насилството во училиштата, вели Зоран Илиески, извршен директор во Коалиција на младински организации „СЕГА“ во интервју за ПИНА кое може да го погледнете во продолжение.

Автор: Кристијан Трајчов

  • Видеото е изработено во рамки на Програмата за млади новинари на ПИНА