,,Заглавени” – краток документарец за лицата без државјанство

0
240

Џеврије е граѓанка на нашата земја која и покрај тоа што цел живот живее овде, се уште нема државјанство. Правото на образование, вработување или добивање здравствена заштита за лицата без документи е недостапно и тие секојдневно се маргинализирани во остварувањето на нивните основни права. Повеќе за оваа важна тема во нашиот прв краток документарец снимен целосно со мобилен телефон – ,,Заглавени“.