Образованието не поттикнува критички однос кон медиумските содржини

0
177

Процесот на вклучување на медиумска писменост во образованието е започнат, но има уште многу работа. За важноста на критичкиот однос кај младите кон медиумските содржини, повеќе во видеото на Ивана Јовановска, која e дел од Програмата за мобилно новинарство на ПИНА.