Почетна клучни зборови ДКСК

клучен збор: ДКСК

Измените во Кривичниот законик влијаат на влошување на состојбата со корупцијата

Промените во Кривичниот законик, недостигот на реформите и недостигот на политичката волја, се клучните фактори за неуспехот на земјата во борбата против корупцијата, сметаат...

Разликите помеѓу државната функција и партиските активности

Политичарите, носители на јавни функции неретко ја злоупотребуваат својата функција во партиски цели, а тоа е највидливо за време на изборите, во случајов парламентарните...

ДКСК преку систем на e-учење ќе ги едуцира вработените во јавниот...

Вработените во јавниот сектор во Македонија наскоро ќе можат да се едуцираат за анти-корупција преку новиот систем на е-учење на Државна комисија за спречување...

Децениска заборавеност и негрижа за железничкиот сообраќај

Возовите во развиените држави се користат за олеснување на трошоците за живот, за пристап до поедноставен превоз како за работоспособното население, така и за...
- Advertisement -

НАЈНОВО