[Видео] Родово базирана дискриминација на пазарот на труд во Македонија

0
26

Дали жените и мажите имаат еднакви можности за пристап до платена работа и достоинствени работни услови? Со каква дискриминација се соочуваат жените на пазарот на трудот? Зошто ни треба нов Закон за работните односи? Погледнете повеќе на темата во видеото во продолжение.

Видеото е на организацијата Реактор – Истражување во акција, а во продукција на ПИНА.