,,Непрепознаени“ – лицата без државјанство уште чекаат за основни права

0
417

Минатата година се донесоа нови законски измени на Законот за државјанство кои треба да го олеснат патот кон државјанство за дел од лицата кои имаат право да добијат документи. Но и покрај тоа, дел од граѓаните кои немаат документи, се уште чекаат и уште не можат да ги остварат своите граѓански права.

Вториот краток документарец на ПИНА целосно снимен со мобилен телефон насловен ,,Непрепознаени“ е посветен на лицата без документи и без државјанство. Погледнете го целиот документарец во продолжение.