Дискусија: Високото образование во време на пандемија

0
604

Како досега беше организирана наставата на факултетите, полагањето на испитите, со какви проблеми се соочија студентите и професорите, што научивме од минатите четири месеци, и се разбира што треба да се направи во следниот период за да се подготвиме подобро за следната академска година? Ова се само дел од прашањата за кои Милена Атанасоска Манасиева разговараше со Борјан Ефтимов, претседател на Универзитетското собрание на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, проф. д-р Ратко Дуев, декан на Филозофскиот факултет од Скопје и проф. д-р Миха Буклески од Природно математичкиот факултет од Скопје- Институт за хемија.