Напредокот во науката бара вложување

0
87

Наместо зголемен, буџетот за научна истражувачка работа постојано се намалува. Група студенти и професори се обидуваат да ја популаризираат науката со цел да го привлечат вниманието кон оваа професија. Видео на Емилија Петреска која беше дел од Програмата за мобилно новинарство на ПИНА.