Почетна клучни зборови новинари

клучен збор: новинари

55 проценти од новинарите во Македонија земаат плата под просечната

Каква е состојбата на терен, колку се почитуваат работничките и професионалните права за оние кои постојано известуваат за правата на луѓето во општеството, колку...

Фоторепортерите почнаа битка со „копи пејст“ објавите, ги чекаат и новинарите

Фотографии, исти наслови, цели текстови копирани заедно со печатни грешки станаа секојдневие во македонските медиуми. Ретко кој го цитира и медиумиот кој прв објавил...

Судии не ги признаваат порталите за медиуми во случаите за клевета...

Тужби во Основниот суд Скопје 2 Скопје за случаи за клевета и навреда во кои едната страна е новинар што работи во онлајн-медиум, се...

ЗНМ и ОЈО се договориле пак да се разгледаат пријавите за...

Претставници на Здружението на новинарите на Македонија вчера имаа средба со Републичкиот јавен обвинител Љубомир Јовески, на која се разговарало за подобрување на меѓусебната...

ЗНМ: Лани биле нападнати 18 новинари, никој не е повикан на...

Минатата година во Македонија вкупно се регистрирани 18 напади на новинари, од кои 13 физички и вербални напади, додека останатите се навреди, попречување во...
- Advertisement -

НАЈНОВО