Стереотипи за жените во учебниците

0
115

Дел од учебниците во земјава се уште содржат стереотипи за жените, што често предизвикува реакции во јавноста. Граѓанските организации реагираат дека е потребна ревизија. Повеќе за проблемот во видеото на Ангела Петровска која беше дел од Програмата за мобилно новинарство на ПИНА.