Почетна клучни зборови Живка Ѓурчиновска

клучен збор: Живка Ѓурчиновска

Јоноски: Мал процент на жените земјоделки се сопственички на имот во...

Жените-земјоделки многу тешко се стекнуваат со имот во руралните средини каде што живеат, пред се поради стереотипи. Иако не постојат законски пречки за тоа,...

Земјоделката Живка Ѓурчиновска контра стереотипите: Се изборив за имот на мое...

За состојбата на жените во руралните средини се повеќе се говори, нивната положба се подобрува низ годините, но се уште, многу треба да се...
- Advertisement -

НАЈНОВО