Почетна клучни зборови медиуми

клучен збор: медиуми

Реформите во медиумската сфера мора да продолжат посеопфатно

Некои одредби од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги не донесуваат квалитет, а во некои случаи и ги враќаат работите назад, додека значителен...

Судии не ги признаваат порталите за медиуми во случаите за клевета...

Тужби во Основниот суд Скопје 2 Скопје за случаи за клевета и навреда во кои едната страна е новинар што работи во онлајн-медиум, се...

Законот за АВМУ ќе оди на разгледување во Европската Комисија, па...

Последната верзија на Предлог-Законот за изменување и дополнување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (Предлог-закон за АВМУ), која Министерството за информатичко општество...

Новинарските здруженија се против „владино законодавство“, бараат саморегулација

На македонското новинарство воопшто не му е потребен Закон за медиуми, па постоечкиот треба да се укине, а не да се размислува за нова...
- Advertisement -

НАЈНОВО