Почетна клучни зборови лица со попреченост

клучен збор: лица со попреченост

Димитровска: Семејствата на лицата со попреченост, имаат четири пати поголеми трошоци...

Лицата со попреченост имаат исти човекови права како оние без попреченост, а сепак тие се жртви на дискриминација и се исклучени во многу сфери...

Високото образование недоволно пристапно за лицата со попреченост

Лицата со попреченост ретко се одлучуваат по своето средно образование да продолжат понатаму, бидејќи имаат големи пречки за реализација на образовниот процес. Според истражувањето на...
- Advertisement -

НАЈНОВО