Почетна клучни зборови Лилјана Јоноски

клучен збор: Лилјана Јоноски

Јоноски: Мал процент на жените земјоделки се сопственички на имот во...

Жените-земјоделки многу тешко се стекнуваат со имот во руралните средини каде што живеат, пред се поради стереотипи. Иако не постојат законски пречки за тоа,...

Мојсова: Жените земјоделки дискриминирани за правото на платено породилно отсуство

Земјоделките се дискриминирани во однос на другите жени вработени во јавниот и приватниот сектор, бидејќи не можат да го остварат своето право на породилно...
- Advertisement -

НАЈНОВО