Почетна клучни зборови булинг

клучен збор: булинг

Наумовска: Семејството и училиштето се од големо значење за спречување булинг

Насилното однесување помеѓу младите, препознавањето на булингот, превенцијата, справување со последиците се теми за кои разговаравме со Славица Наумовска која 30 години работи како...

Справувањето со булинг бара соодветна поддршка

Насилството помеѓу учениците (булинг) е честа појава помеѓу младите, која ретко е препознаена како проблем од страна на родителите и наставниците, и оттука отсуствува...
- Advertisement -

НАЈНОВО