Почетна клучни зборови закон за медиуми

клучен збор: закон за медиуми

Законот е само алатка, а не е клуч за слободни и...

Владата влезе во финален процес на менување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги. Главните забелешки од страна на здруженијата и медиумската фела...

Трајчевски: Порталите нема потреба да се регулираат, туку само да се...

Невозможно е регулирање на интернет порталите, порача Зоран Трајчевски, директорот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (ААВМУ) на јавен состанок на кој...

Новинарските здруженија се против „владино законодавство“, бараат саморегулација

На македонското новинарство воопшто не му е потребен Закон за медиуми, па постоечкиот треба да се укине, а не да се размислува за нова...
- Advertisement -

НАЈНОВО