Почетна клучни зборови родово одговорно буџетирање

клучен збор: родово одговорно буџетирање

Родово одговорни буџети за подобрување на родовата нееднаквост

Во 14 буџетски програми, централната власт ја има интегрирано родовата компонента, а ваков пристап во буџетирањето имаат и 30 општини во земјава. Сепак, тоа...
- Advertisement -

НАЈНОВО