Почетна клучни зборови медиумски реформи

клучен збор: медиумски реформи

Законот за АВМУ ќе оди на разгледување во Европската Комисија, па...

Последната верзија на Предлог-Законот за изменување и дополнување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (Предлог-закон за АВМУ), која Министерството за информатичко општество...

Трајчевски: Порталите нема потреба да се регулираат, туку само да се...

Невозможно е регулирање на интернет порталите, порача Зоран Трајчевски, директорот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (ААВМУ) на јавен состанок на кој...

Новинарските здруженија се против „владино законодавство“, бараат саморегулација

На македонското новинарство воопшто не му е потребен Закон за медиуми, па постоечкиот треба да се укине, а не да се размислува за нова...
- Advertisement -

НАЈНОВО