Селектирањето на отпад се’ уште на ниско ниво

0
Главниот град нема разработен систем за селектирање на отпад и селектирањето е на многу ниско ниво, велат активистите. Повеќе за проблемот во видеото на...

Физички присутни, но институционално непостоечки

0
Во земјава според институциите постојат стотици граѓани кои немаат документи за идентификација. Од друга страна, невладините организации укажуваат за илјадници лица кои поради тоа...

Стереотипи за жените во учебниците

0
Дел од учебниците во земјава се уште содржат стереотипи за жените, што често предизвикува реакции во јавноста. Граѓанските организации реагираат дека е потребна ревизија....

Колку земјава е подготвена за климатските промени?

0
Многу планови, малку решенија. Земјите низ светот активно се подготвуваат за справување со последиците од климатските промени. За состојбата кај нас, погледнете повеќе во...

КОЛУМНИ

За неуспешните жени

0
Март е вистинска оддишка, март е вистинско алиби. Можете цела година да заборавите дека жените постојат, имаат глас, имаат идеи, проблеми и прашања, ама...

Александра Иоанниду: Македонскиот не е „словенски дијалект“, туку јазик!

0
Во таканареченото „македонско“ прашање, кое неодамна беше преименувано во „скопјанско прашање“ зборовите се бомби. Тие може да фрлаат во ветар животи и кариери. Веќе...
- Advertisement -

НАЈНОВО

Селектирањето на отпад се’ уште на ниско ниво

0
Главниот град нема разработен систем за селектирање на отпад и селектирањето е на многу ниско ниво, велат активистите. Повеќе за проблемот во видеото на...

Физички присутни, но институционално непостоечки

0
Во земјава според институциите постојат стотици граѓани кои немаат документи за идентификација. Од друга страна, невладините организации укажуваат за илјадници лица кои поради тоа...

Стереотипи за жените во учебниците

0
Дел од учебниците во земјава се уште содржат стереотипи за жените, што често предизвикува реакции во јавноста. Граѓанските организации реагираат дека е потребна ревизија....