Новинарките – честа мета на напади и вознемирување

0
275

Новинарките во земјава често се цел на најразлични напади и вознемирувања. Освен како новинари, тие се напаѓаат и како жени, велат соговорниците. Проблемот го анализираше Љубица Иванова, која е учесничка во Програмата за жени новинарки на ПИНА.